9 ideer til en billigere Thailand-rejse

Om du er på badeferie med familien eller backpacker rundt i Thailand for at opleve kulturen på nært hold er der mange måder at spare på pengene.

De oplevelser man selv skaber er oftest de billigste, men det er dem man husker bedst.

At rejse billigt i Thailand handler mest om ikke at hoppe i turistfælderne. Husk på at Thailand har været et yndet feriemål i rigtig mange år, og dermed har thailænderne haft lang tid til at finpudse deres turistindustri. Men Thailand er meget andet end turisme. Fin en sund blanding af det bekveme og afslappende, og de spændende og udfordrende oplevelser.

Klik her for at købe billige billetter til Bangkok.

 1. Besøg Thailand i lavsæsonen. Mellem juni og oktober er der meget billigere end i højsæsonen. Både hotel, mad og ture er billigere. Der er også færre turister, så du har mere plads, du vil føle dig mere velkommen og få mere personlig service.
 2. Spis som de lokale. Thailændere elsker mad, og du vil altid være tæt på et marked med thailandsk mad, eller en lille thailandsk restaurant. Der er gade-restauranter overalt, især om natten, og det hele er meget billige. Du kan købe ti Thailandske måltider for prisen på én pizza i Thailand.
 3. Giv ikke drikkepenge. Thailænderne giver ikke selv drikkepenge og det forventes ikke.
  Køb tøj og personlige ejendele i Thailand. Tøj er meget billigt og er beregnet til det varme klima. Så behøver du ikke tænke på hvad du skal pakke hjemmefra. Tandpasta, deodorant, og den slags er også billigere i Thailand. Du kan få mange af de samme almindelige produkter som hjemme i de fleste supermarkeder og kiosker.
 4. Prut om prisen. Prisforhandling er almindeligt i Thailand og der er ikke noget at skamme sig over. Dette gælder både på små markeder, i butikker og på hoteller.
 5. Overhold de lokale love. Politibetjente holder øje med udlændinge og kan se det som en chance for at tjene lidt ekstra på en kontant ”bøde”, hvis udlændinge overtræder ordensregler og færdelsregler. Lad være med at smide affald på gaden, brug sikkerhedssele, kør med styrthjelm og opfør dig pænt, så skulle der ikke være problemer.
 6. Øerne er dyrere end fastlandet. Husk at alt hvad du køber på en ø skal transporteres med skib eller fly, så øerne er altid dyrere end det thailandske fastland.
 7. Hua-Hin Togstation i Prachuabkirikhan, Thailand.

  Hua-Hin Togstation i Prachuabkirikhan, Thailand.

  Rejs om natten – pengene rækker langt med nattog, samtidig sparer du en overnatning på hotel. Busser er dyrere og mere farlige, men de dækker flere ruter.

 8. Brug lokal transport – Lokale toge, busser og dele taxier kører overalt. Lokal trafik er en god måde at komme væk fra turistfælderne og opleve Thailand og thailænderne på tættere hold. Hvis du kører med private taxaer, husk at aftale prisen på forhånd eller kør på taxameter.