Bangkok

Bangkok (Thailandsk: ‘Krung Thep’) er hovedstaden i Thailand og den langt største by med over 11 mio. indbyggere.

Bangkok er Thailand’s åndelige, kulturelle, politiske og kommercielle centrum. Bangkok er en farverig storby, moderne og vestlig med spændende natteliv og mange seværdigheder. Bangkok er kendt for at være en natteby, hvor der er mest gang i den om aftenen.

Klik her for at købe billige billetter til Bangkok.

Sukhumvit

Den lange Sukhumvit Road, som ændrer navn til Ploenchit Road og Rama I Road mod vest, er Bangkok’s moderne kommercielle hovednerve, fuld af indkøbscentre og hoteller. Skytrain stationen ved Siam Square er det mest centrale sted i Bangkok.

Silom, syd for Sukhumvit

Om dagen er området omkring Silom Road og Sathorn Road Thailands finansielle centrum, men om natten er det her (særligt i Patpong-kvarteret) at Bangkok’s berømte og berygtede natteliv vågner.

Rattanakosin

Mellem floden og Sukhumvit ligger tæt pakket “Old Bangkok”, hjem til Bangkok er mest kendt Wats. Yaowarat (Chinatown) og seværdigheder rundt om i Chao Phraya-floden er også medtaget her. Bangkok’s Backpacker Mekka Khao San Road og de omkringliggende distrikt Banglamphu er placeret på den nordlige del af Rattanakosin.

Thonburi

De støjende vestbredden af Chao Phraya-floden, med mange små kanaler og nogle utraditionel attraktioner, såsom Taling Chan Flydende marked.

Phahonyothin

Området omkring Phahonyothin Road og Viphavadi Rangsit Road er bedst kendt for Chatuchak Weekend Marked og Don Muang Airport.

Ratchadaphisek

Det distrikt nord for Sukhumvit centreret omkring Ratchadaphisek Road (hvoraf en del kaldes Asoke) og nå fra Phetchaburi Road til lat phrao. Dette område har virkelig åbnet for nylig, da den nye metro linie følger Ratchadaphisek Road.

Bangkok er en tropisk metropol, og en af de mest rejsende-venlige byer i Asien.

En rasende angreb på sanserne, besøgende straks konfronteret med den varme, forurening og ukuelig smil, der ledsager alle Thais. Trods den sensationalized internationale reportager og første indtryk, byen er overraskende sikker (bortset fra nogle mindre forbrydelser) og mere organiseret, end det oprindeligt vises, og fuld af skjulte juveler venter på at blive opdaget. De høj relativ fugtighed og varme temperatur favor væksten af tropiske planter – kan du finde eksotiske orkideer og lækker frugt overalt. Bougainvillea og frangipani Bloom næsten overalt.

Seværdigheder

Emerald Buddha Temple i Bangkok.

Emerald Buddha Temple i Bangkok.

Bangkok er en spændende by med mange historiske og kulturelle seværdigheder.

  • Grand Palance
  • Emerald Buddha Temple

De fleste af Bangkok’s seværdigheder er koncentreret i den “Gamle By” på Rattanakosin Island. Out of Bangkok’s mange templer, således normalt gøre top 3:

  • Wat Arun (tempel Dawn).
  • The Grand Palace, og byder på Wat Phra Kaew (tempel den Emerald Buddha).
  • Wat Tlf, der er hjemsted for verdens største reclining Buddha og en berømt massage skole.

Bangkok’s mange markeder er en oplevelse i sig selv, kig efter:

  • Chatuchak Weekend Market, (JJ Market)
  • Suan Lum Night Bazaar
  • Patpong Night Market

Mad i Bangkok

Thailandske køkken er med rette berømt, afvekslende og overkommelige. Bangkok for mange repræsenterer kvintessens asiatiske kapital. Saffron-robed munke, skrigende neonskilte, graceful thailandske arkitektur, krydrede retter, farverige markeder, trafikpropper, og det tropiske klima gå sammen i et heldigt sammentræf. Det er svært at forlade med lunken indtryk af byen.