Nordthailand og Chiang Mai

Chiang Mai ligger i Nordthailand og har en befolkning på over 170,000 og er dermed blandt Thailands støreste byer. Chiang Mai ligger helt flat, men er omgivet af bjerge, og meget grønnere end de andre storbyer. Det er derfor et smukt naturligt syn at besøge Chiang Mai.  Dette har gjort Chiang Mai populært for expat familier i Thailand at flytte fra en forurenet storby som Bangkok til Chiang Mai, for at få mere ro, friskere luft, men stadig have de samme muligheder fordi det stadig er en storby.

Klik her for at købe billige billetter til Bangkok.

 Chiang Mai har en lang og speciel historie, fordi det er den længst ubemandede del fra Siam tiden, og dermed den bedst bevarede natur, som man også den dag i dag kan se. Det ligger ved Himalaya bjergene omkring 700 km. nord for Bangkok.

Helt frem til 1920erne var den eneste måde at nå til Chiang Mai på, via floden eller på elefant ryg, fordi det var så isoleret.

Chiang Mai’s historiske center er kaldet walled city (chiang på Thai, fra Chiang Mai , som betyder “New Walled City”). Dele af de orginale vægge eksistere stadig og kan ses på gadre og stræder.  Inde i Chiang Mai byen er der stadig over 30 templer der er fra den oprindelige bygning. 

Templerne er smukke med udskåret træ, guld i en stil blanding mellem Thai stil,  Burmese, Sri Lankan og Lanna. Det kendteste tempel hedder: Doi Suthep, hvorfra man kan se ud over hele byen, fordi det ligger på et bjerg ca. 13 km. fra Chiang Mai.

Chiang Mai i dag er meget størrer og har bredt sig i alle retninger, og især med øst hvor flodern Ping River (Mae Nam Ping) løber, og hvor Thanon Chang Klan, som er det kendte Night Bazaar og her ligger de fleste af Chiang Mai’s hoteller og beværtninger også. Nettelivets centrum hedder Loi Kroh Rd og her ligger også det berygtede red light district. Ifølge de lokale så er det rigtige Chiang Mai en oplevelse hvor du besøger Doi Suthep, spiser kao soi, og handler hos Bo Sang. Hovedgaden hedder Ratchadamneon Road, som går fra Thapae Gate og hen til det populære Wat Phra Singh, som særligt er populært om aftenen, og kendt som sin afslappende atmosfære.