Østthailand og Pattaya

Pattaya, ligger i den Thailandske golf,  cirka 150 km syd fra hovedstaden i Thailand, nemlig Bangkok, omgivet af Bang Lamung området.

Byen Pattaya dækker hele tambon Nong Prue og Na Kluea og dele af Huai Yai og Nong Pla Lai. Bang Lamung by som også er den øverste del af Pattaya dækker dele af tambon Bang Lamung, Nong Pla Lai og Takhian Tia. Bang Sali er på den sydlige grænse af Pattaya.

Klik her for at købe billige billetter til Pattaya.

Selve Pattaya dækker det meste af kystlinjen fra Banglamung (som er et af de elve distrikter der tilsammen udgør Chonburi Provinsen). Det er delt i en større nordlig sektion hvilket deler områderne til øst for Naklua Beach (den nordligste strand) og Pattaya strand (hoved stranden) plus Buddha Hill hovedlinjen (umiddelbart syd for Pattaya strand),  og et mindre sydligt område som dækker området øst for Jomtien strand (som ligger direkte syd for Buddha Hill) inklusiv Dongtan strand. Jomtien’s strande er meget bredere og i generelt bedre stand og den lokale atmosfære og stemning er mere familie orienteret  og venlig end Pattaya strand.

 Pattaya er alligevel en af de mest populære og eftertragtede rejse destationer i Thailand, hvilket nok skyldes at det er strand og vand og afslapning, men så alligevel kun 150 km fra Bangkok. Pattaya er nok mest kendt for sine go-go piger og barer og øl. Selvom der er gader med barer så langt øjet rækker og piger og mænd der tilbyder sig selv, så har Pattaya gjort en stor indsats for at være en mere familievenlig by, ved at tilbyde aktiviteter og attraktioner for hele familien. Der er en stor sex industri i Thailand og især Pattaya, netop fordi der kommer så mange turister hver dag, men byen tiltrækker også mange lokale familien og turister fra rundt omkring i Thailand.

De lokale myndigheder prøver at bevare naturen og strandene, men på grund af det store antal turister, er en del af det naturlige liv ødelagt af den hurtigt voksende industri.

Der kommer årligt over 5 millioner turister til Pattaya, fordi det er en nem og populær destination for en weekend med dejlig hotel, billig mad, strand og spændende natteliv.

Det tager omking 2 timers kørsel i bil at komme fra Pattayatil Bangkok.  De to nemmeste og hurtigste måder at komme til Bangkok på er:

  

  • 1. Køre via Bangkok-Chon Buri-Pattaya motorvej (Highway No.7) . Motorvejen er forbundet med Bangkok’s ydre ring vej  (Highway No. 9) og der er indkørsel til motorvejen fra Si Nakharin og Rama IX Junction.
 •   

  • 2. Eller køre via Bang Na-Trat hovedvej (Highway No. 34).  Fra Bang Na, Bang Phli,  krydse Bang Pakong River til Chon Buri og så tag Chon Buri’s for at komme til Sukhumvit Road., (Highway No. 3, og passer Bang Saen strand, Bang Phra til Pattaya.
 • De fleste besøgende kommer via eller fra Bangkok, hvor mange er fløjet til fra lufthavnen Suvarnabhumi (også kaldet BKK). Kun få ankommer direkte fra vejen nord eller øst fra, eller fra tog fra Bangkok, eller fra fly via U-Tapao fra Ko Samui eller Phuket i syd Thailand eller Siem Reap i Cambodia.
  Med fly er der følgende muligheder for at komme til pattaya:

  U-Tapao lufthavn, er ofte kendt som “Pattaya’s lufthavn”, men dette er nu noget ukorrkt. U-Tapao lufthavnen ligger ved Sattahip, udfor Sattahip – Chanthaburi (Sukhumvit) hovedvejen, ca. 30km syd forf Pattaya. Dette er primært en militær lufthavn, men der går også almindelige fly, dog ikke til særlig mange destinationer. Der er ingen almindelig flyvninger fra U-Tapao direkte til Bangkok.

  Tidsplan (hver dag siden 1. januar 2006):

  Bangkok lufthavn fly til/fra Ko Samui (USM) og Phuket (HKT) – UTP-USM & USM-UTP flyvninger er normalt lidt billigere end BKK-USM & USM-BKK flyvninger.

      – PG272 – UTP (12:10) til HKT (13:50)
      – PG271 – HKT (14:20) til UTP (16:00)
      – PG252 – HKT (09:20) via USM (10:40) til UTP (11:40)
      – PG285 – USM (13:10) til UTP (14:10)
      – PG286 – UTP (14:40) til USM (15:40)
      – PG284 – UTP (16:30) til USM (17:30)

  Den hurtigste og nemmeste måde at komme mellem U-Tapao og Pattaya er via minibus. Dette tager normalt ca.  30 minutter (200-250 baht pr. person for forudbestilte billetter).