Ko Samui

Ko Samui øen i Surat Thani Province (eller Koh Samui), også ofte bare kaldet  Samui af de lokale, er en ø udfra østkysten af Kra Isthmus i Thailand, og tæt ved Surat Thani byen.

Det er Thailands 3 største ø med et areal på 228.7 km2 og med en befolkning på over 50,000.

Klik her for at købe billige billetter til Thailand.

Øen er rig på bland andet naturlige resourcer, lyse hvide og smukke strande med friske kokus trær.

Ko Samui, som ligger i Suratthani provinsen, har kun to sæsonner, som er:  varm og tropisk det meste af året, med en kort regn tid. Dette er anderledes end Phuket og det meste af det sydlige Thailand som sædvanligvis har en periode på 6 måneder med regn tid, som er mellem Maj og November

 Samui’s vejr er ret tørt i det, det meste af året, og kun lidt regn tid i november måned. Og når det så regner, så vare det ikke længe, typisk kun 20–60 minutter af gangen.

Samui er efter Phuket den mest befolkede ø i Thailand og er en skøn oasis af natur, hvilket har gjort øen så populær for turister, og tourisme er nu øens største indkomstkilde over kokusindustrien.  

Ko Samui er et festligt sted at besøge, fordi som det meste af det populære Thailand holdes der fester og festivaller. Her er et par eksempler:

  • Buffalo Fighting  Festivallen Dette er en af de mest kendte festivaller på øen, og den holdes på specielle dage, såsom Nytårsdag.Vinderen i slagsmålene vinder som regel omkring nogle millioner baht.
  • Ten Stars Samui Art Party Dette er en kulturel fest for kunstnere og kunst elskere, thaier og udlændinge. Festerne holdes et par gange om måneden på forskellige velkendte og store hoteller og resorter. Formålet er at udbrede kunst og kendskab til ny kunst og at hjælpe nye kunstnere.
  • The Fisherman’s Village Festival Dette er en fem dags festival med sjove aktiviteter og fokus på god mad fra det lokale Thailandske køkken og med musik fra kendte musikere.
  • Full Moon Party (Ko Phangan) Had Rin stranden er fyldt med bungalows, barer, små pizza steder, hyggelige butikker og hver måned ved fuld måne bliver der festet og spillet høj musik hele natten, ofte ved internationael DJs.