Krabi

Krabi er en lille by på omkring 18,000 mennesker. De fleste turister i Krabi er der ikke for at besøge Krabi, men kun på gennemrejse for at komme til steder som Had Yao, Ao Nang or Rai Leh (Railay).  Men Krabi er stadig et besøg værd og mange tager en eller to dage her.

Klik her for at købe billige billetter til Thailand.

Priserne er generelt også meget billigere, både på mad, drikkelse, almindelige dagligvarer, restauranter og endda kunst. Tesco Lotus supermarked nær lufthavnen er helt sikkert et godt sted lige at få handlet ind, da du her vil kunne finde et stort udvalg til billigere priser end det meste af resten af Thailand.

Ved nattetid er der et charmerende marked nær kysten for man billigt kan prøve en masse god mad. Maden er med muslimsk inflydelse.  Nogle gange opstilles der også en scene hvor diverse aktiviteret udføres.

Et andet godt marked ligger på Maharat Soi nummer 10 midt i centrum. Her kan du finde masser af frisk frugt og hvis man først har smagt frugt i Thailand, så ved man at det vi normalt spiser i Danmark ikke kan måle sig. Her er igen mulighed for at prøve at smage autentisk mad. De små restauranter her har ingen menu kort, så man peger simpelthen bare. Dette marked serverer ikke alkohol.

 I Krabi findes også det største marked i syd Thailand, men det er kun for de morgenfriske. Markedet starter tidligt og slutter kl 8 om morgenen. Det ligger på Maharat Soi nummer 7 (bagved Shell stationen).

Når klokken er 8, spilles national sangen og alt stopper og folk er stille og venter lige et minut før livet genoptages.

Dette skulle være det bedste sted at få frisk frugt og grøntsager samt khao njao (klistrede ris), PatongKhoo, ChaThai (sød Thai te) og frisk stærk soya mælk. Man kan også købe fisk og kød, men dette er ikke den bedste kvalitet, så det kræver en stærk mave.

Der findes selvfølgelig også restauranter med anden mad, eksempelvis italiensk. Nogen er mere autentiske end andre og den bedste er nok Viva, som ejes af en Italiener.

Kaffe kan du nyde hos Relax Coffee som ligger nær ved kysten med en dejlig udsigt.